KURUMSAL

2026 yılında yapılacak olan oda seçimlerinde yeniden adaylığını açıklayan Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar, Baklavacılar ve Kafeteryacılar Odası BaÅŸkanı Abdulkadir Katmerci, ikinci dönemde esnaf için önemli projeler hayata geçireceklerini duyurdu.
Katmerci’den Gaziantep Esnafına Dünya Standartlarında Proje Müjdesi
Katmerci, yeni dönemde en büyük hedeflerinden birinin yeme-içme sektörüne yönelik, dünya standartlarında üretim yapılabilecek bir site kurmak olduÄŸunu açıkladı. Projeye iliÅŸkin detayları paylaÅŸan Katmerci, kurulacak sitenin Fıstıkçılar Sitesi veya Nakliyatçılar Sitesi örneklerinde olduÄŸu gibi kapsamlı bir üretim üssü olacağını söyledi.
“Gaziantep Gastronomisini Dünyaya Taşıyacağız”
Katmerci, “Fıstıkçılar sitesi, nakliyeciler sitesi gibi bir model hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bir bloÄŸunda baklavacıların, bir bloÄŸunda restoran atölyelerinin, bir bloÄŸunda tatlı ve pastacıların yer aldığı; soÄŸuk zincir sisteminden denetim mekanizmalarına kadar Avrupa standartlarına uygun bir üretim merkezi kurmak istiyoruz. Gaziantep lezzetleri dünyanın en ücra köÅŸelerine bile en hijyenik ve güvenli ÅŸekilde taşınabilecek” dedi.
“Gıda GüvenliÄŸi İçin Modern Üretim Sitesi Kuracağız”
Hijyen ve standart sorununun esnafın en büyük problemlerinden biri olduÄŸunu vurgulayan Katmerci, düÄŸünlerde ve toplu yemeklerde yaÅŸanan zehirlenme vakalarının da bu eksikliklerden kaynaklandığını belirtti. Katmerci, mevcutta “merdiven altı” diye tabir edilen saÄŸlıksız üretim alanlarının gıda güvenliÄŸini tehdit ettiÄŸini belirterek, yeni site ile bu sorunun ortadan kaldırılacağını vurguladı. Proje kapsamında inÅŸa edilecek atölyelerin en az 3 katlı ve her bir dükkanın 250 metrekare olacak ÅŸekilde planlandığını, ayrıca dinlenme odaları, duÅŸ, ÅŸoklama ve temiz çalışma alanlarının bulunacağını ifade eden Katmerci, “Tarım MüdürlüÄŸü ve Belediye’nin günlük denetim yapacağı, modern üretim tesisleri ile merdiven altı üretim tamamen ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.
Katmerci, Gaziantep gastronomisinin dünya sofralarında daha fazla yer almasını istediklerini belirterek, “Bizim en büyük gücümüz lezzetlerimiz. Ne kadar çok haneye girersek, ÅŸehrimiz ve ülkemiz için o kadar büyük katkı saÄŸlarız. Bunun yolu da hijyenik, modern ve güçlü altyapılardan geçiyor” dedi.
Katmerci, projeyle hem esnafın hijyen ve üretim koÅŸullarının iyileÅŸtirileceÄŸini hem de Gaziantep’in UNESCO tescilli gastronomi kimliÄŸinin daha güçlü bir ÅŸekilde uluslararası alana taşınacağını vurguladı.
“Esnafımızın Kanayan Her Yarasına Merhem Olacağız”
İlk dönemde oda çalışmalarını toparlamaya odaklandıklarını söyleyen Katmerci, yeni dönemde esnafa ekonomik katkı saÄŸlayacak projeler de geliÅŸtireceklerini ifade etti. “Halkbank Bölge MüdürlüÄŸü ile görüÅŸerek esnafımızın POS komisyonları ve promosyonları üzerinde özel çalışmalar yapacağız. Tek ses, tek yürek olarak hedefe ulaÅŸmak zorundayız. Esnafımızın kanayan her yarasına merhem olacağız” diye konuÅŸtu.
“Daha Büyük ve Güçlü Bir Aile Olacağız”
Katmerci ayrıca, kurdukları GAZİKOOP’un Türkiye’nin ikinci tanzim ve temin kooperatifi olduÄŸunu hatırlatarak, “Piyasanın sıkıştığı dönemlerde GAZİKOOP üzerinden alım-satım yaparak hem piyasayı dengeliyoruz hem esnafımıza destek oluyoruz. Göreve geldiÄŸimizde 500 olan üye sayımız bugün 800’e dayandı. İnÅŸallah bin üyeyi aÅŸarak daha büyük ve güçlü bir aile olacağız” ifadelerini kullandı.
DiÄŸer projeleri seçim dönemine doÄŸru kamuoyu ile paylaÅŸacaklarını belirten Katmerci, “Gaziantep esnafı sahipsiz deÄŸil. Biz, gastronomi alanında hem ÅŸehirde hem dünyada söz sahibi olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceÄŸiz” dedi.