KURUMSAL
SON DUYURULAR
Başkan KATMERCI şunları söyledi;
Çok kıymetli odamızın üyeleri Ticaret Bakanlığı ve il ticaret müdürlüğü tarafından odamıza gönderilen genelge de satış yaptığımız tüm yiyecek çeşitlerinde (dürüm, pilav üstü, iskender ve buna benzer çeşitlerinize etiketlerde ve fiyat listelerinizle menülerinde kullandığınız et gramajlarını yazmanız gerekir. Alınan kararlar doğrultusunda yiyecek satan esnaflarımızın gramajlarla ilgili yapacağı hazırlıkları on gün içerisinde tamamlaması gerekmektedir.
Aksi takdirde tamamlamayan esnaflarımız cezaya tabi tutulma durumu olacaktır.Bunkonuda tüm esnaflarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ediyorum"dedi.
Ticaret Bakanlığı Temel amacı “perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinin şekli, içeriği, kullanılması ile indirimli satışlara ilişkin usul ve esasları düzenlemek” olan Yönetmelik, tüketicilerin “ekonomik çıkarlarının korunması” ve “doğru ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi” açısından önem arz etmektedir.
