KURUMSAL

Asırlardır bayram ikramlarının gözdeleri arasında yer alan ve bayramların deÄŸiÅŸmez lezzeti olan "Antep Baklavası" bu bayramda da ikramların başında yer aldı. Gastronomi alanında UNESCO’nun "fark oluÅŸturan ÅŸehirler" ağında yer alan ve baklavanın da baÅŸkenti olarak bilinen Gaziantep'te bin bir emek ve zahmetle hazırlanan baklava Ramazan Bayramı’nda olduÄŸu gibi Kurban Bayramı’nda da deÄŸiÅŸmez ikramlar arasında yer alan ikram oldu. Gaziantep‘in ismiyle bütünleÅŸen baklava, son derece dikkat ve ustalık isteyen ender tatların başında gelirken, Antep fıstığı, tereyağı, kaymak ve sert buÄŸdaydan oluÅŸan tatlının her aÅŸaması aslında ayrı bir maharet ve emek istiyor. Avrupa BirliÄŸi tarafından tescil edilen "Antep Baklavası"nın üretildiÄŸi gastronomi ÅŸehri Gaziantep'teki baklava ustaları tarafından üretilen baklava, yurt içinin yanı sıra baÅŸta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderiliyor.
Hamur, Antep fıstığı ve ÅŸerbetle hazırlanan "Antep Baklavası" özellikle bayramlarda yerli ve yabancı turistler tarafından daha çok raÄŸbet görüyor. Özel günlerin yanı sıra bayramlarda da insanların vazgeçemediÄŸi lezzetlerden biri haline gelen "Antep baklavası" bayramlarda ziyarete gelen misafirlere ikram edilmekle birlikte bayram ziyaretine gidenler tarafından da hediye olarak götürülüyor.
aziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası BaÅŸkanı Abdulkadir Katmerci, Kurban Bayramı’nda kentte 40 ton baklava tüketildiÄŸini bildirdi. Baklavanın bayram sofraların vazgeçilmez ve deÄŸiÅŸmez lezzeti olduÄŸunu belirten Katmerci, "Hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı’nda baklavamız vazgeçilmezdir ve bayramda ziyarete gelen misafirleri daha hoÅŸ ve sıcak karşılamak için baklava bayram sofralarının olmazsa olmazıdır" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Gaziantep’in asırlık tutkusu ve lezzeti olan Antep baklavasının bayramlarda en çok talep gören tatlılar arasında yerini aldığını belirten Katmerci, "Gaziantep'in birbirinden lezzetli, sofralarımızın vazgeçilmezi olan tatlılarımızın başında gelen baklavamızın dört gün boyunca Türkiye'ye ve dünyanın tüm sofralarında yer alması için var gücümüzle çalıştık. 40 tona yakın bir çalışmamız oldu. Yeterli deÄŸil ama inÅŸallah hedefimiz dünyada ve Avrupa'da baklavamız tüm sofralara girene kadar esnafımızla el ele vererek çalışmaya devam edeceÄŸiz. Hedefimiz aylık bazda 100 tonu bulana kadar durmadan çalışacağız" dedi.
Katmerci, Kurban Bayramı öncesi yurt içi ve yurt dışından gelen sipariÅŸleri yetiÅŸtirmek için kentteki baklavacıların yoÄŸun mesai yaptıklarını belirterek, Gaziantep’ten tüm Türkiye’de ve dünyada ağızları tatlandırmaya devam edeceklerini belirtti.
Turizm sezonunun baÅŸlamasıyla kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de baklavaya yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸini belirten Katmerci, baklavanın önemli bir lezzet olduÄŸunu söyledi.
Baklava ustası İbrahim KarakuÅŸ ise arife gününün 5-6 gün öncesinden itibaren baÅŸlayan bayram yoÄŸunluÄŸunun bayramın son gününe kadar devam ettiÄŸini ve baklava satışlarından memnun olduklarını belirtti.