KURUMSAL
SON DUYURULAR
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 5’İNCİ ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI KANTİN BAŞKANLIĞI KONSİNYE (FASTFOOD) ALIMI İHALESİ
29 Kasım 2024KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 5’İNCİ ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI KANTİN BAŞKANLIĞI KONSİNYE(PASTANE ) İHALESİ
29 Kasım 2024VAKIF BANK KAMPANYA DUYURUSU
20 Kasım 2024BZL OTOMOTİV KAMPANYASI
12 Kasım 2024DENİZBANK KAMPANYA DUYURUSU
04 Kasım 2024Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası BaÅŸkanı Abdülkadir Katmerci, “Torba Yasa’da BAÄžKUR-SGK prim ve vergi affı bekliyorduk, ancak çıkmadı. Åžu anda esnafın vergi ve prim borçları torunlarına miras kalacak durumda. Yüzde 50’nin üzerinde esnafın vergi borcu var. BAÄžKUR ve SGK priminin yanı sıra vergi borçlarına bir yapılandırma veya af gelmesi gerek” dedi.
Yan yana dükkân açılmasına izin verilmemeli
Yan yana dükkân açılmasına izin verilmemesi gerektiÄŸini kaydeden Katmerci, “Bir sokakta 10 berber, 10 tatlıcı, 10 terzi olmamalı. Sokağın geniÅŸliÄŸine, akşına ve nüfusuna göre gerekli olduÄŸu kadar meslek kollarının iÅŸyeri açmasına izin verilmeli. Hükümet ve belediyeler buna izin vermemeli. Çünkü her esnaf zarar görüyor ve pastadaki pay küçülüyor” ifadelerine yer verdi.
Su faturalarını iki taksitte ödeyebilmeliyiz
Yeme-içme sektörünün tamamında su faturalarının iki taksitte ödenmesi çaÄŸrısında bulunan BaÅŸkan Katmerci, “En fazla su kullanan sektör bizim sektörümüz. Bizlerinde su faturalarını düzenli ödeyebilmemiz hem de belediyemizin kazanması için gelen faturalarımızı faizsiz iki taksit ÅŸeklinde ödeyebilmeliyiz. Böyle bir kolaylık saÄŸlanmasını istiyoruz. Ancak iki taksitin birini ödeyip diÄŸerini ödemediÄŸinde kalan paraya faiz uygulayabilir” ÅŸeklinde konuÅŸma yaptı.
Åžu anda yüzde 40 kalifiyeli eleman kaybımız var
Katmerci, pandemi döneminde süresi boyunca kapalı olduklarını hatırlattı. “Kapalı olduÄŸumuz dönemlerde yanımızda sigortalı çalışanın hiçbir iÅŸçinin çıkışını veremedik. Bu çalışanların tümünün stopajı ve vergisi birikti. Bu vergilerin faizleri belli bir seviyeye indirilerek, geriye kalan borçların taksit halinde ödenmesine imkân saÄŸlanmasını istiyoruz. Pandemi biter bitmez ise iÅŸçilerin çoÄŸu fabrika veya baÅŸka sektörlere geçiÅŸ yaptı. Çünkü ancak kendimiz zor ayakta durabiliyorken, aylıklarını bile veremediÄŸimiz zamanlar oldu. Åžu anda yüzde 40 kalifiyeli eleman kaybımız var” diye belirtti.
Esnaf, krediye aracı olmadan direkt olarak ulaşabilmeli
Kredi tutarının 200 bin liradan 500 liraya yükseltilmesinin olumlu ancak yetersiz olduÄŸuna dikkat çeken Katmerci, “500 bin lira az bir rakam deÄŸil, lakin yeterli deÄŸil. Sektörümüz açısından deÄŸerlendirirsek, örneÄŸin; ayda 100 kilogram fıstık kullanalım desek 45 bin lira yapıyor. Åžeker, yaÄŸ, un, iÅŸçiliÄŸi eklersek, yüksek bir meblaÄŸ tutuyor. Zaten bu krediyi kullanabilmen için sicilinin temiz olması gerekiyor. Bunların yanı sıra tapu ve iki kefil isteniyor. Bu kolay deÄŸil. KiÅŸi keyfe keder olduÄŸu için deÄŸil, çıkmaza girdiÄŸi için kredi kullanıyordur. E-devlet üzerinden devletin bankaları üzerinden kredi bölümü açılacak. Levhama göre ne kadar çıkıyor kiÅŸi bilmeli. Gerekli iÅŸlemleri yaptıktan alabilmeli. Yani krediye aracı olmadan direkt olarak ulaÅŸabilmeli” açıklamasını yaptı.