KURUMSAL
SON DUYURULAR
GASTROANTEP 2024 BAŞVURU FORMU
19 Ağustos 2024GÜVENLİ GIDAYA ve GIDA HİZMETLERİNE ERİŞİM PROTOKOLÜ
31 Temmuz 2024AMERÄ°CAN LÄ°FE DÄ°L OKULLARI Ä°LE Ä°MZALADIÄžIMIZ PROTOL
25 Nisan 2024MESEM PROGRAMI KAPSAMINDA Ä°SG EVRAKLARI HAZIRLANMASI
26 Mart 2024DEÄžERLÄ° ESNAFIMIZ KOSGEB DEPREM DESTEK KREDÄ°SÄ° BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME MESAJI
07 Mart 2024Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası BaÅŸkanı Abdülkadir Katmerci, en pahalı elektriÄŸi esnafın kullandığını vurguladı
Katmerci, “Sanayide kullanılan elektriÄŸe uygulanan indiriminden esnaflarında yararlanması gerekiyor. Çünkü ülke genelinde 2,5 milyon küçük esnaf bulunuyor. O nedenle Esnaf Bakanlığı’nın kurulması gerekiyor” diye konuÅŸtu.
Ramazan ayında sektör yüzde 25-30 kapasite ile çalıştı
Ramazan ayında sektörün yüzde 25-30 kapasite ile çalıştığını söyleyen Katmerci, “Zaten çok fazla bir beklentimiz ve çalışma azmimiz yoktu. Sadece bir ay boyunca gelen misafirlerimize ve sosyalleÅŸmek isteyen vatandaÅŸlarımıza yardımcı olabilmek yüzde 30 kapasite hizmet verdik. Ä°ÅŸlerin düÅŸmesinde depremin etkisi ve personel eksikliÄŸi önemli rol oynadı” ifadelerini kullandı.
İllerin hızlı bir şekilde ayağa kalkması ve psikolojik olarak rahatlaması lazım
Gaziantep’inde içerisinde bulunduÄŸu deprem bölgesine hassasiyet gösterilmesini isteyen Katmerci, “11 ilde sadece yeme-içme sektörü bulunmuyor. Türkiye’nin herhangi bir ÅŸehrindeki vatandaÅŸlarımızın bir gömlek diktirecekse, ayakkabı veya baÅŸka bir ürün alacaksa önceliklerini deprem bölgesinden etkilenen 11 ile vermelerini istiyoruz. Çünkü illerin hızlı bir ÅŸekilde ayaÄŸa kalkması ve psikolojik olarak rahatlaması lazım” ÅŸeklinde konuÅŸma yaptı.
Oda olarak üzerimize düÅŸen vazifeye hazırız
BaÅŸkan Katmerci, “Deprem bölgesi olduÄŸumuzdan yerli-yabancı turistler gelmiyor. Gaziantep ValiliÄŸi, BüyükÅŸehir Belediyesi ve diÄŸer sivil toplum kuruluÅŸlarının koordineli bir ÅŸekilde yaz mevsimine yönelik çalışmalar yapacağını ön görüyoruz. Dolayısıyla sektör olarak mayıs ayını sakin geçireceÄŸimizi, daha sonraki aylardaki turistik gezilerin baÅŸlatılmasıyla bir hareketlilik kazanacağımızı düÅŸünüyoruz. Bölge olarak bir an evvel toparlanmamız gerektiÄŸinin farkındayız. Oda olarak bu konuda üzerimize düÅŸen vazifeye hazırız” açıklamasında bulundu.
Günlük baklava üretimi yeniden 10-12 tona düÅŸecek
Ramazan Bayramı öncesinde tatlıcıların yoÄŸun bir mesai harcadığına dikkat çeken Katmerci, “Tatlıcılar bayram haftasında güzel bir ivme yakaladı. Normal ÅŸartlarda kentimizde günlük 25-30 ton baklava üretimi yapılırken, bu rakam deprem ile birlikte 10-12 tona kadar düÅŸtü. Lakin bayram öncesinde yeniden 35-40 tona çıktı. Bu rakamlar depreme göre iyi. Åžu anda bayram sona erdi, günlük baklava üretiminin yeniden 10-12 tona düÅŸeceÄŸini tahmin ediyoruz” dedi.
Tarım Kredi Kooperatifleri esnafı destekleyecek ve cesaretlendirecek ÅŸekilde çalışmıyor
Girdi maliyetlerine deÄŸinen Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası BaÅŸkanı Abdülkadir Katmerci, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: “Bir kilogram kıymanın fiyatı 300 TL’ye yükselirken, yine tatlı yapımında kullanılan bir kilogram sade yaÄŸ 300 TL’ye çıktı. Åžu anda girdi maliyetlerinde herhangi bir düÅŸüÅŸ yok. Tarım Kredi Kooperatifleri
esnafı destekleyecek ve cesaretlendirecek ÅŸekilde çalışmıyor. Yani ürün alırken sıkıntı yaÅŸamamalıyız, her ürünü bulabilmeliyiz ve maliyetine alabilmeliyiz.”